Eπιστολή της Ένωσης Γονέων προς τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας κ. Αν. Παπαγεωργίου και παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 19.9 και ώρα 14.00 στη Δ/νση Π.Ε. Α' Αθήνας, Δώρου 9 Ομόνοια, με αίτημα την άμεση κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα δημοτικά σχολεία


Κύριε  Προϊστάμενε,

Αφού κατ’ αρχάς σας ευχηθούμε καλή σχολική χρονιά και   κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο σας, σας ενημερώνουμε πως  ενώνουμε τη φωνή μας με άλλους φορείς της σχολικής κοινότητας για να  σας επισημάνουμε τα εξής:

Είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε ότι , παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει ήδη αρκετές ημέρες  από την έναρξη του νέου σχολικού έτους, τα προβλήματα στα σχολεία της πόλης εν σχέσει με τα κενά των εκπαιδευτικών είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής, ενώ  υπαρκτά είναι και τα προβλήματα στα σχολεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης της πόλης.

Στο Δήμο μας που τα σχολεία του  ανήκουν  στην  Α' Αθήνας,
τη   μεγαλύτερη διεύθυνση της χώρας, στην οποία προΐσταστε,  παρατηρούνται τα   μεγαλύτερα  κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Επίσης  πολλά από τα ολοήμερα δημοτικά στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας–Νέας Χαλκηδόνας δεν λειτουργούν, ενώ και όσα ελάχιστα έχουν ξεκινήσει, ουσιαστικά υπολειτουργούν, με αποτέλεσμα να γινόμαστε αποδέκτες έντονων παραπόνων από εργαζόμενους γονείς, που όπως καταλαβαίνετε, αντιμετωπίζοντας λόγω της κρίσης ιδιαίτερα πιεστικές  συνθήκες εργασίας, δεν μπορούν να εμπιστευτούν τα παιδιά τους στο ασφαλές και παιδαγωγικό περιβάλλον του ολοήμερου σχολείου μετά τη λήξη του κανονικού ωραρίου. Ομοίως υπάρχουν ελλείψεις και στις λεγόμενες ειδικότητες των εκπαιδευτικών στην  πρωτοβάθμια. Τα τμήματα ένταξης και παράλληλης στήριξης αποδυναμώνονται αντί να ενισχύονται μεγεθύνοντας τις εκπαιδευτικές ανισότητες.

Αναλυτικότερα τα στοιχεία δείχνουν τα εξής χωρίς να συμπεριλαμβάνονται όλες οι ειδικότητες:





Δημοτικά
κενό ΠΕ70
κενό ΠΕ08 σε ώρες
κενό ΠΕ32 σε ώρες
2 Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
7
2
3 Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
14
5 Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
1
16
8
6 Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
1
7
5
7 Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
10
8 Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
5
8
1 Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
1
2 Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
2
10



Μεγάλο πρόβλημα επίσης αντιμετωπίζει το 2ο  Δημοτικό Σχολείο Νέας Χαλκηδόνας λόγω της σύμπτυξης τμημάτων στην Δ' Δημοτικού από 3 σε 2! Το σχολείο έχει αιτηθεί ήδη την διατήρηση του 3ου τμήματος  και κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε για την άμεση έγκριση του αιτήματός του. Στο δε 8ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Φιλαδέλφειας τα κενά αποτελούν αξιοπερίεργο   ερωτηματικό!!!

Η Ένωση Γονέων θα παραστεί την Τρίτη 19.9 στις 14.00 στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει ο Σύλλογος εκπ/κών Π.Ε. "ο Αριστοτέλης"

Παρακαλούμε για την όσο το δυνατόν πιο άμεση αντιμετώπιση των ανωτέρω προβλημάτων, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις ενέργειές σας και ευελπιστούμε να σας εκφράσουμε και δια ζώσης τις απόψεις και την αγωνία μας για τα τεκταινόμενα στη δημόσια παιδεία της πόλης και της χώρας μας γενικότερα.